Τι είναι η Βιολογική Βαφή

Η βιολογική βαφή είναι μια εξειδικευμένη τεχνική που έχει ιστορία 200 ετών. Σήμερα η βιολογική βαφή εξακολουθεί να εφαρμόζεται με τις ίδιες αυθεντικές παραδόσεις ενώ με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας έχει γίνει ακόμα καλύτερη.
Η βιολογική βαφή απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο να απορροφηθεί στο “εσωτερικό” του δέρματος. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα να αποκτά βαθιά και ζωντανά χρώματα, ενώ ταυτόχρονα με την απορρόφηση -και όχι την χημική επίστρωση- της βαφής να γίνεται πιο βελούδινο και λείο σε υφή.

Η μέθοδος βαφής

Τα δέρματα που έχουν υποστεί βιολογική βαφή είναι σαφώς ακριβότερα από δέρματα που έχουν βαφτεί με spray μπογιάς. Επίσης τα δέρματα που έχουν παλαιωθεί με το χέρι είναι ακριβότερα από αυτά που η παλαίωση έχει γίνει με χημικά. Τα δέρματα Τοσκάνης οφείλουν την φήμη τους στην βιολογική επεξεργασία και βαφή. Για την προστασία στης μεθόδου αυτής μάλιστα έχουν προχωρήσει και στην δημιουργία αντίστοιχου οργανισμού ελέγχου που βεβαιώνει την ποιότητα της βαφής, κάτι που γίνεται μόνο στην Τοσκάνη. Το σήμα θα το βρείτε μόνο εφόσον το δέρμα έχει υποστεί βιολογική βαφή στην Τοσκάνη και είναι πραγματική εγγύηση ποιότητας.

Το δέρμα μπαίνει σε ξύλινα βαρέλια και η βαφή του προέρχεται από εκχυλίσματα καστανιάς.Στη συνέχεια αφήνεται να ζυμωθεί με το δέρμα για 40 ημέρες. Το χρονικό αυτό διάστημα είναι απαραίτητο προκειμένου τα εκχυλίσματα να εισχωρήσουν φυσικά στο δέρμα και να μετατρέψουν το δέρμα σε ένα μοναδικό δέρμα βιολογικά βαμμένο. Η διαδικασία αυτή είναι η μοναδική που δίνει τόσο “φυσική” βαφή στο δέρμα και το κάνει μοναδικό όχι μόνο σε χρώμα, αλλά σε ποιότητα και υφή. Τη μυρωδιά του δέρματος που είναι βαμμένο με βιολογική επεξεργασία δεν είναι δυνατόν να την μιμηθεί καμία άλλη βαφή. Το δέρμα που έχει υποστεί βιολογική βαφή και επεξεργασία έχει μοναδική αίσθηση και καταπληκτικές “βαθιές” και “ζωντανές” αποχρώσεις ενώ αποκτά μεγαλύτερη αντοχή στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στο νερό.

Η σημαντικότερη όμως ιδιότητα ενός δέρματος που έχει βαφτεί και επεξεργαστεί βιολογικά, είναι ότι το δέρμα με το πέρασμα του χρόνου όχι μόνο δεν καταστρέφεται, αλλά αποκτά μια vintage εμφάνιση. Εμφάνιση, με “βαθύ”, “ζωντανό” χρώμα και με αποχρώσεις που μαρτυρούν την ποιότητα του δέρματος και της βαφής. Κάθε κομμάτι δέρματος που έχει βαφεί με φυτικές βαφές, είναι μοναδικό, αφού η βαφή δεν επιστρώνεται καλύπτοντας το χρώμα του φυσικού δέρματος, αλλά ενσωματώνεται και ποτίζει το δέρμα. Η δερμάτινη τσάντα που κρατάτε στο χέρι σας είναι μοναδική στο είδος της, όχι μόνο στο χρώμα. Είναι μοναδική στην αίσθηση, την αφή, το άρωμα του δέρματος, την πολυτέλεια που τη διακρίνει.